Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan vælger du den rigtige flyverdragt til at holde varmen under udendørs sport

Når vinteren for alvor brager derudaf, er det ikke altid det mest indbydende at skulle dyrke udendørs sport. Mange forbinder dog nok alligevel ikke flyverdragten med vintersportstøj, men det kan den sagtens være.

For golfspillerne, lystfiskerne og mange andre er der nemlig brug for varmere påklædning, da de står mere stille i forbindelse med sporten. Derfor får du her tre tips til at vælge en flyverdragt til udendørs sport, så du kan holde dig varm og dyrke din hobby året rundt.

Isoleringsevne

Isoleringsevnen er en af de vigtigste faktorer at overveje, når du vælger en flyverdragt til udendørs sport. En god flyverdragt skal kunne holde dig varm, selv i ekstremt kolde vejrforhold. Her står valget ofte mellem flyverdragter med fyld af enten dun eller syntetiske fibre. Begge dele isolerer godt, men der er forskel på vægten.

Dun er nemlig en del lettere end fiberfyld, så skal du bevæge dig meget rundt, kan det på sigt være en god investering at vælge dun, selvom disse dragter ofte er dyrere. Her kan det være rart at prøve begge slags dragter på, så du bedre kan mærke forskellen, og om det betyder noget for dig. 

Vandtæthed og åndbarhed

En anden vigtig faktor er flyverdragtens vandtæthed og åndbarhed. Når du dyrker sport udendørs, kan du blive udsat for regn, sne og slud. Det er derfor vigtigt, at din flyverdragt er vandtæt og kan holde dig tør. Samtidig skal den også være åndbar, så du undgår at blive fugtig og overophedet under intens fysisk aktivitet.

Her er det en god idé at kigge efter vandsøjletrykket - altså hvor mange millimeter regn, dragten kan holde til, før det trænger igennem. Et vandsøjletryk på 1.500 mm anses normalt for at være vandafvisende, mens materialer med 5.000 mm eller mere betragtes som velegnede til regntøj og beskyttelse mod kraftig nedbør.

Pasform og bevægelsesfrihed

En god flyverdragt skal naturligvis have en god pasform og give dig tilstrækkelig bevægelsesfrihed. Du skal kunne bevæge dig frit og ubesværet, når du dyrker sport. Ellers er det direkte spild at investere i en dragt til formålet.

Vælg en flyverdragt, der passer godt til din kropsform og giver dig mulighed for at bevæge dig uden begrænsninger. Her er det altid en god idé at prøve forskellige størrelser og modeller for at finde den rigtige pasform til dig.

Når du har dragten på, så prøv også at lave nogle af de bevægelser, du vil lave i forbindelse med sporten. For eksempel at svinge køllen, hvis du spiller golf. Det giver dig hurtigt en indikation af, om du kan bruge flyverdragten til det formål.